Blog / Zonnepanelen en de brandverzekering

Zonnepanelen en de brandverzekering

Met de huidige energieprijzen die de pan uit swingen, opteren veel mensen voor de installatie van zonnepanelen op hun woning. Maar wat zijn hiervan de gevolgen voor jouw brandverzekering?

Blog

Informeer jouw brandverzekeraar van de installatie

Sommige maatschappijen voorzien een standaard tussenkomst bij schade aan zonnepanelen, maar bij de meeste verzekeringsmaatschappijen dien je de installatie toch apart aan te melden.

Heb jij recent zonnepanelen gelegd op jouw woning, verwittig jouw verzekeringsmakelaar daar dan even van. Zodat hij/zij dit correct kan opnemen in jouw brandverzekering.

Installatie zonnepanelen

Te verzekeren waarde via de aankoopfactuur

Correct opnemen in jouw brandverzekering? Ja, dat kan eenvoudig door het overmaken van de aankoopfactuur van jouw installatie. Het bedrag waarvoor jij de installatie van de zonnepanelen hebt aangekocht, is ook het te verzekeren kapitaal dat zal opgenomen worden in jouw brandverzekering.

Conclusie

Wil je zeker zijn dat jouw brandverzekering je vergoedt bij schade aan jouw zonnepanelen eens de volgende zware storm over ons land raast? Vergeet dan vooral niet om jouw verzekeringsmakelaar te verwittigen van zodra er zonnepanelen op jouw dak liggen. Maak de aankoopfactuur over, zodat het juiste te verzekeren kapitaal kan opgenomen worden in jouw brandverzekering.

Vorige

Sur Punt

Waar beginnen?
Gewoon hier.